К Plus štapići slani ( 250 g)

Posted: avgust 17, 2011 in slani štapići

Купили смо ово паковање од 250 грама сланих штапића у „Idei“, чисто да пробамо. Нису лоши, али нису ништа бољи од домаћих сланих штапића. Ови су произведени у Хрватској ( Koestlin doo, tvornica keksa i vafla,  Bjelovar, HR  )  увозник је, наравно , IDEA doo,  , која је одскора преузела све објекте ТUŠ-а у Србији.

Штапићи су доброг укуса, довољно слани, не може им се наћи нека мана. Нису нешто посебно, сасвим просечног укуса. Али, сматрамо да је праведније куповати домаће производе, поготову кад се зна да се наши производи веома тешко пробијају на хрватском тржишту, јер се тамо пре свега купује домаћа роба. Па зашто онда и ми у Србији не би фаворизовали домаћу робу?

Сетимо се само неприлика и хрватске пропаганде против продаје СОКО ШТАРК производа у Хрватској пре пар година.

Исто се дешава и у многим другим земљама, с тим да се само у Србији олако лепи етикета „национализма“ на оне који фаворизују домаћу робу.  Као, ето, Срби су националисти, неће да купују хрватску робу. Наравно, то уопште није истина, и хрватска роба се нашироко продаје у Србији, некад отворено као хрватска, а некад је тај податак малтене сакривен на етикетама, тако да се не да лако видети.

Иначе, Хрватска је ове године већ инкасирала милионе евра од туриста из Србије који хрле на море ! Ето, кажу, рат је одавно готов, ајдемо сад на море, да се купамо, да се сунчамо! Е, а за то време, хиљаде Срба, прогнаника из Хрватске, не може да оствари своја права из радног односа (немају пензију) избачени су и протерани из својих кућа и станова, и не могу да се врате тамо.  Овде живе у лошим условима, многи још увек у колективним центрима. И онда ћемо да идемо на море?!  Каква је то ноћна мора! Каква је то неправда!  Још кад прочитамо,  да су претукли неког туристу из Србије у Макарској, Пули или Сплиту! Нека, хвала лепо. Идемо ми у наше лепе бање и на планине, језера. Зашто би остављали наш новац код (бившег?) непријатеља, кад за исте паре можемо да идемо у Грчку ако смо баш жељни мора, или гдегод широм Србије. Многи иду на море у Хрватску само ради моде, као ето, то је модерно, ајдемо тамо, а нису никада били на пример, у некој предивној бањи у Србији. Докле тако!? Дуга је то прича, а  писци ових редова немају услове да разматрају све стране овог комплексног проблема.

Укратко: купујте домаће!  Нека је и пар динара скупље, али је квалитетније, а новац остаје у Србији !

Оцена: 3/5

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s