TV Blic, petak 15.jul četvrtak 21 jul (2011)

Posted: jul 17, 2011 in časopis

Сваког петка дневни лист „Blic “ доноси подлистак “ TV Blic “ (или је то можда   „Blic TV“ ?!)  у колору, на 40 страница (рачунајући и насловницу и последњу страницу)

Одмах пада у очи саморекламерство исказано натписом  „Najpregledniji, najtačniji TV program“  у горњем десном углу насловнице.  Најпрегледнији сигурно није!  Велику сметњу праве, пре свега, веома ситна слова и бројке! Малтене вам треба лупа (увеличавајуће стакло) да би прочитали шта пише! Затим, сваки дан у седмици је подељен линијама на „пре подне“ „после подне“ , „вече“ и „ноћ“ (А где је јутро?)  а изнад рубрике „вече“ убачене су сличице мале резолуције,  које тобоже, треба да илуструју неке филмове или емисије. Све то заједно уопште није прегледно, а камоли  „најпрегледније“ !  Људском оку је тешко да нађе оно што хоће, у целој тој шареној папазјанији! После пар неуспелих покушаја, одустали смо да даље губимо време, чак је и телетекст боља опција!

Такође, оно што иритира су рекламе, има их превише, све подсећа на оне рекламе што се убацују у сандучиће, тако да овај подлистак (мини часопис) једва заслужује прелазну оцену, и то само захваљујући (али и то не увек!) понеким занимљивим интервјуима или репортажама  са домаћим глумцима (У овом издању то је репортажа са снимања филма и ТВ серије „Лед“, и мини интервју са Љубомиром Бандовићем)

Има ту и којекаквих натписа и мини натписа преузетих са интернета,  потпуно непотребних и досадних. И опет, превише реклама, рекламица, у чему предњаче рекламе и рекламице веледрогерије „Lilly“  којих има малтене на свакој страни.

Оцена 2/5  

PS :   На насловници је водитељка  Миња Милетић, а има и интервју са њом преко 2 стране (додуше. не баш преко целе две стране) Ту сазнајемо да је рођена 1980. године у Београду. и да је дипломирала на Медицинском факултету, те да јој је хоби читање новина сваког дана.  Да има 10 година новинарске каријере.

Све је то лепо, али сестро слатка, студирала си медицину 5 година, да би се на крају бавила новинарством, да би била водитељ у некој ТВ емисији!?

Ако се на ТВ запошљавају дипломирани доктори медицине, где се онда запошљавају они јадници што су студирали журналистику!? Ово је заиста јад и беда, не верујемо да би у „нормалним“ државама школовали докторе да исти раде на телевизији као водитељи или спикери, или слично.

У Србији има много незапослених доктора, а највише у великим градовима, док у малим градовима и селима нема доктора, људи пешаче по 20 километара у једном смеру да дођу до доктора! Значи, треба поставити клаузулу (као некад што је постојала у Краљевини Југославији и у ФНРЈ) да доктори морају да прихвате да раде тамо где их Министарство здравља упути и где су овом народу потребни,  ако си школован о трошку државе  за  доктора, да лечиш људе, а на крају отимаш посао некоме ко се школовао да буде новинар? Да, буквално отимаш! Ако новинари не могу да раде као доктори, како онда доктори могу да раде у медијима где треба да раде школовани новинари?

Кад ће у Србији свако да почне да ради свој посао?!  Чему школовање лекара, ако ће они сутра да читају вести и да трабуњају по телевизијама? За тај посао је довољна и средња школа. На страну то, да на пример, у САД, Енглеској, такав посао обављају згодне женске особе са добрим, пријатним гласом, лепом дикцијом, то су квалитети који су потребни за ТВ лице, водитеља, а не медицински или неки факултет природних наука.

Отишло се тако далеко, да се чак запошљавају дипломирани метеоролози да читају метеоролошку прогнозу!  Е,  где си Каменко Катићу да видиш шта се данас ради! Корупција, чиста корупција. Јер, корупција није само мито, новац у коверат, а  коверат у џеп. Корупција је и кад неко ради туђи посао, за који нема квалификација, за шта се није школовао, само зато јер има неку политичку, партијашку,  или рођачко-кумовску-земљачку везу и везицу! Наравно, не заборавимо ни креветске везе, али то је нека друга прича, мада слична.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s