Extra Frouta pomorandža Valencia (2kg) (Aaargh!)

Posted: maj 26, 2011 in citrusi

Oве безвезне поморанџе куписмо у „ИДЕА“ супермаркету. Боље да нисмо, поморанџе су биле на самој ивици истека рока. Зато су им и снизили цену. Вероватно су их купили по некој малецној цени, па сад кад иx продају, шта год да добију, имају екстра  зараду!

Саме поморанџе су из Грчке. Наравно, Грци нису ништа криви. Они само хоће да зараде, криви су наши трговци (који такође хоће да зараде, али тако да продају и неисправну робу!)

Ове поморанџе су биле веома киселе, готово на ивици подношљивости. Танке коре, али тврде од стајања, нимало свеже,  уз то, ради се о америчком хибриду поморанџи „Валенсија“ (познате још и као „Мурсија“) које су превасходно  намењене цеђењу сока, а не јелу.  А то уопште није било назначено на декларацији!  Тако да се овде ради о обмани купаца!  Да смо знали да су то поморанџе за цеђење сока, не би смо их ни купили! Уосталом, прочитајте чланак:   http://en.wikipedia.org/wiki/Valencia_orange

Уз то,  неколико поморанџи смо бацили, јер су унутра видно биле труле, са развијеном зеленом буђи!  Нећемо више никад купити ову врсту „Валенcија“ нисмо били пажљиви, али препознаћемо их убудуће,  јер су доста ситне у поређењу са оним великим „правим“ поморанџама!

Оцена 1/5    (бачене паре ! ) 

PS :

мислили смо да ће IDEA  бити боља од  TUŠ-а, али шипак!   Ови су још похлепнији, алавији, гори!  Кад продају киселе, труле поморанџе… Ужас!

Advertisements
komentari
  1. agroekonomija kaže:

    Sve se svodi na obmanu i prevaru kupca. Jedino im je bitno da oni zarade, a gubitak ugleda i kupaca nije im važan.

  2. gaga kaže:

    Veliki broj kupaca primechuje da su pomorandze ove zime kisele! Sta je sa slatkim socnim plodovima koje smo jeli do ove godine? Pretpostavljam da je razlika u sroti nabavljenoj po nizoj ceni. Kako god, uzeleli smo se slatkih pomorandzi.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s