SIMKA Milki – krem proizvod punjen mlečnim filom (100g)

Posted: april 24, 2011 in slatkiši

Наравно, ко хоће да има линију и да није гојазан, треба на километар да избегава овакве слаткише… Ипак, повремено купимо по нешто слично, ајд сад, да оставимо и цигарете, и алкохол, и све, али бар за овакве слаткише имамо (има се, може се…) да одвојимо око 50-60 динара… Елем,  у паковању лепо дизајнираном, стиже ова „Симка“ (узгред, тако се звала једна  француска ауто фабрика и истоимени аутомобил који се више не производи, и кога се сећамо из детињства, кога занима може да погледа, иако нема ама баш никакве везе са овом шећерном таблом  http://en.wikipedia.org/wiki/Simca  осим по изговору.

А опет, и аутомобил је производ, и шећерна табла је производ, ауто се не прави више, људи заборавили, тако стоје ствари. Онда, можемо да очекујемо и крем производе који се зову усто као и неке друге ауто-марке… Полако, док се неко сети… Глупост је неуништива. Ето, предлажемо, пошто више не постоји крагујевачка ЗАСТАВА, може да буде и шећерна табла названа „ЗАСТАВА“ ! После само додавати нумеричке ознаке 650, 750, 1300, 101, или имена „Yugo“, „Florida“, „Poly“  и тако даље… Промућурно, зар не ??!

Еее,,,тако значи! А што се саме шећерлеме тиче, није лоша, колико пара, толико и музике.  Мрзи нас да пишемо састојке, малтене су исти као код свих шећерлема.

Иако на омоту пише да је то „крем производ пуњен млечним филом“  (35% од укупне масе) тај фил садржи: шећер, хидрогенизовану биљну маст, обрано млеко у праху, сурутку у праху, млеко у праху, сојино брашно, емулгатор Е322, арому, ванилин, и аскорбинску киселину.  Производ садржи и сувих немасних какао делова најмање 5% !  Кад на то додамо и 65%  какао крем масе, испада, све у свему, да је то 105 %  Како? Па, 35% + 5% + 65% је укупно 105% !

Чудновато, али истинито!  Ко не верује, нек погледа сам на омоту!

Производи „Индустрија хране ДУЊА, д.о.о. Београд“

Наша оцена за ово је зачуђујуће дарежљива и висока: 3/5

Увек болећиви према јефтиним слатикишима! Нас, некадашњу средњу класу, која је некад куповала чак и праву чоколаду, уништава власт већ више од 20 година (од Анте Марковића до Млађана Динкића) па не постојимо као такви. Тако да сада малтене купујемо само овакве сиротињске шећерлеме. Нажалост. Али надамо се, још не задуго! Кад липшемо од глади, нећемо куповати више ништа.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s