Premia, domaća smrznuta čokoladna torta (2kg) (ако је ово домаћа торта, ја сам Џејми Оливер!)

Posted: januar 17, 2011 in torta

Под именом робне марке “Premia“  а за ДЕЛТА МАКСИ д.о.о.  из Београда, ову торту производи и пакује СЗТР Еском, Голубачки пут б.б, 12200 Велико Градиште.

Помало иритира сам назив „домаћа“ јер је јасно да није реч о домаћој торти, већ о фабричкој торти, прављеној са туцетом додатака и емулгатора које обичне домаћице никад  не користе. Али, то се уклапа у шему робне марке „Premia “ (заборавили су слово „ј“  јер је правилно „премија“ а не „премиа“  Неписмено, зар не?! Шта их се то тиче, важно је само да се роба прода, па нек се зове како год хоће?!

Реч је о сасвим обичној торти, коју не можемо нешто посебно похвалити, али којој не можемо ни наћи неку већу ману. Торта као торта, овакве се праве у стотинама хиљада комада широм Србије.  Сама торта је тешка 2 кг, смештена у типизирану провидну кутију округластог облика. Укусна је, онолико колико може да буде „куповна“ торта, платили смо је (са попустом) 720 динара у објекту ТЕMPO C & C (Maxi)  После смо видели да се сличне торте продају од 850 до 1000 динара, тако да смо задовољни ценом, ако ништа друго… не једе се торта сваки дан, него пар пута годишње  (бар код нас је тако) Наравно, једно је права домаћа торта, а „куповна“ торта је таква каква је, некако недовољно укусна, али није лоша. Садржи,  уобичајене емулгаторе, средства за нарастање, ароме,  јаја у праху, и наравно, између осталог, пре свега, шећер и брашно.

Оцена 3+/5

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s