PARDON Marbo Ribice sa susamom (90g) (90 на једнога! Зар се и то може? Да! Ми смо потрошачи!)

Posted: januar 1, 2011 in krekeri

Из Марбо продукта  долазе веома квалитетни производи, тако да овим малецним крекерима у облику рибице заиста не можемо (скоро) ништа да замеримо. Једино што су за наш укус недовољно слани. Јесу посути сусамом у довољној количини, али су недовољно слани (скоро сасвим неслани)

Уопште, код свих произвођача је настао нови тренд присутан већ скоро деценију, да се малтене сви крекери, рибице, грисине слани штапићи праве готово неслани тј. врло мало посољени. Aко тражите слане крекере, ово сигурно нису слани крекери, али нигде на кесици и не пише да су слани, пише само да су са сусамом. Међутим, нормално је очекивати да крекери са сусамом буду слани, тако да је, у неку руку, ово ипак некоректно од произвођача.

Осим тога, кесица има 90 грама, уместо очекујућих 100 грама, тако да и то није фер од произвођача. Неки ће можда рећи, шта је то 10 грама, али ипак то делује контрапродуктивно на будућу куповину истог производа, тј. једноставно, ако купујете нпр. исти производ 10 пута, то значи да сте оштећени за 100 грама тј. за једно цело паковање. Крајње је време да се наши произвођачи тргну и да почну да размишљају заиста тржишно и да буду фер (поштени) према потрошачима. Конкретно, тај битни податак о тежини производа, налази се на амбалажи овог производа само на једном месту, и то не на лицу амбалаже, већ исписан бројком веома мале величине на бочној страни кесице!

Дакле, годинама, деценијама, слани штапићи су били паковани у кесице од 5о и од 100 грама (мала и велика кесица) али сада се пакују у кесице од 40 и 90 грама!

Једноставно, ово није фер према потрошачу! Зашто?!  Зато јер је уобичајено, према димензијама кесице, да се такве димензије кесице користе за садржаје од 100 грама. То спада у добре обичаје и коректност и бригу према потрошачима. Међутим, ако произвођач мисли да то није важно, или да су потрошачи наивни и глупи, или да не гледају шта пише на амбалажи… то је онда друга прича.

Оцена  3/ 5 (за саме переце)

1/ 5 (за манир паковања са умањеном тежином, и скоро невидљивим податком о правој тежини)

Уосталом, ако не верујете, купите ове крекере, пробајте,  и погледајте сами амбалажу.

Марбо има и бесплатан број за „питања и сугестије“ : 0800 100000

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s