Потрошач (Potrošač) br.60. 16.децембар 2010.

Posted: decembar 20, 2010 in časopis

Сваког четвртка, ако купите дневни лист Политика, добијате и овај подлистак (малецни часопис) формата 29,8  x  22 cm   на 16 страница (лепљених, без металних споница)

У овом броју има  занимљивих чланака, међу којима “Зашто у Србији нема дисконтних ланаца“

Главни разлози, како каже Горан Паповић, председник Националне организације потрошача, су:  “… да се инострани дисконтери нису сматрали добродошлим у Србију, да су све добре локације већ заузете,  и што је за долазак нових ланаца потребна сагласност Министарства трговине, што опет отвара сумњу да ли они некоме дају дозволу, а неком не “

Такође, домаћи трговци нису расположени за отварање правих дисконтних ланаца, јер немају искуства у томе, ни довољно знања и вештине да послују са нижим трошковима пословања, а уз већи обим продаје, ниже цене, ниже профитне марже. Уласком ланца LIDL у Хрватску, и сви други трговачки ланци морали су да смање цене. Нема сумње да би се то догодило и у Србији. Нажалост, код нас нема правих дисконтних ланаца, и тако остајемо и убудуће без правих дисконтних ланаца са ценама које би биле ниже око 30 % у односу на ове сада.

LIDL већ послује у Словенији, Мађарској, Хрватској, Румунији, Бугарској и Грчкој, а   KAUFLAND у Бугарској, Румунији и Хрватској. Док ланац  ALDI ради у Мађарској, Словенији и Грчкој.

Осим тог најдужег и најзанимљивијег насловног текста који је написао Стефан Деспотовић, Потрошач доноси још двадесетак мањих,  као и мали интервју “Велики сам трошаџија“ са глумицом Љиљаном Стјепановић.

Ту је и веома занимљив натпис “Заштита од искључења са јавне комуникационе мреже“  из којег сазнајемо да сада потрошачи имају нешто повољнији положај него пре, јер су оператери дужни да их упозоре и обавесте пре искључења.

За додатне информације, позовите бесплатни број 0800 103 104 који ради сваког радног дана од 09 до 16 часова и даје бесплатне савете.

Све у свему, користан подлистак.

Оцена 4/5

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s