S-lux Nicoll System 15watt štedljiva sijalica

Posted: novembar 9, 2010 in sijalica

Све се производи у Кини, па тако и штедљива сијалица! Кинези произвели, а како на амбалажи лепо пише,  “добављач“  FSL je добавио (ма шта то значило!) а увозник је NICOLL SYSTEM из Тополе.  Шта ради добављач, а шта увозник, мање је битно, важно је да је сијалица ту.

За овај, малтене непознат бренд,  одлучили смо се због цене. Била је нижа него познатији брендови (робне марке) у истој класи.  О једном таквом производу, писали смо раније (кликните на категорију производа и видећете)

Ова штедљива сијалица је чак и боља по нашем мишљењу, од неких познатијих робних марки. Даје пун сјај малтене одмах, тј. нема потребе да се дуго загрева да би дала пун сјај.  Јачине 15 вати,  даје 75 вати. Пошто има млечно бело светло, пребацили смо је у ходник, јер нам није одговарала за читање у соби. Да подсетимо, све врсте штедљивих сијалица, без обзира на јачину и произвођача, треба да буду изван кугли тј.  да се користе ван потпуно затворених лустера, и једино тако могу да трају онолико колико је назначено на амбалажи. Конкретно, ова сијалица има назначено трајање од  8 хиљада сати, мада је нама нејасно да ли се то односи на непрекидан рад, или укупан рад.

Оцена: 5/5

Advertisements
komentari
  1. Bogica kaže:

    odnosi se na ukupan rad i prvailno koriscenje. ni jedna sijalice se ne odnosi na neprekidan rad.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s