Pepeljuga (nešto kao ružnjikava slikovnica)

Posted: oktobar 8, 2010 in knjiga za decu

Poneseni sećanjima na naše detinjstvo, predstavljamo ukratko ovu knjigicu za decu (slikovnicu)  Izdavač “ Štampa-Knežević“, Jug Bogdana 52a, Indjija.

Na prvoj i poslednjoj stranici se nalazi i natpis “Schtelber“ ( ma šta to da znači) kao i “ copyright by Keystone Press“

Na samo 8 tvrdih kartonskih strana u boji, prikazana je cela bajka za decu sa 8 prizora tj. scena, a uz svaku je dat i komentar u jednoj ili dve rečenice. Ilustracije su daleko od savršenih, mada podnošljive, a da bi sve stale na mali format od desetak centimetara, sve su i vidno srezane tj. gornji delovi ilustracija su isečeni, što deluje loše i nije estetski. Natpisi su na latinici, u nekom ružnom fontu, što još više bode oči i umanjuje kvalitet cele slikovnice, pri tom se teško čitaju na onim delovim gde su tamno obojeni delovi. Ima i jedna štamparska greška, a i prevod je, nažalost, loš u nekim delovima.

Prava slikovnica za decu bi morala da bude bar duplo većeg formata, sa preglednim slikama tj. ilustracijama, sa dobrim prevodom, dopadljivim fontom.  Pošto se u Srbiji u osnovnim školama prvo uči ćirilica, nerazumljivo je zašto  knjižica ima propratne natpise na latinici, i to još sa tako ružnjikavim, zastarelim fontom.

Ocena: 1/5

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s