Tonny dehidrirana jagnjeća čorba (4 tanjira, 8 minuta)

Posted: oktobar 6, 2010 in dehidrirana jela u prahu

Novi proizvod firme Alfa BP d.o.o. za proizvodnju i promet, Novi Sad, u kesici od 60 grama nalazi se supa u prahu, naravno dehidrirana, koja se sprema kao sve ostale supe iz kesice.  Nije nam baš jasno zašto je ovo naslovljeno kao čorba, jer  ovo je u stvari supa. Na samoj kesici na engleskom jeziku piše “Lamb Soup“ (pogledajte sken)

Znači, za Engleze je ovo supa, a za nas ostale je čorba!? Nije nego!

I samo ime za proizvod je, blago rečeno, neoriginalno i previše stereotipno. Pod tim imenom se već proizvodi stotine raznoraznih stvari. Dati englesko ime jednoj domaćoj supi, hmmh… Zašto se supa ne bi nazvala “MILENKO“  Sigurno nije ništa bolja zato što se zove TONNY!

Kao i sve ostale “supe iz kesice“, i ova je preslana. Sadrži kuhinjsku so, sušeno povrće, ugljene hidrate, jagnjeću i biljnu masnoću, ekstrakt kvasca, soju, mleko u prahu, poboljšivače ukusa E621 http://en.wikipedia.org/wiki/E621  ( i E631, (http://en.wikipedia.org/wiki/E631 ) i  začine ) Koje začine??)

Ovi sastojci E621 i E631 nas najviše brinu!  E631 je povučen iz upotrebe u nekim zemljama) pogledajte natpis u Wikipediji), a E621 može da izazove simptome astme ako se preterano koristi, ali nije povučen iz upotrebe, iako se obavezno mora naznačiti na proizvodu da je upotrebljen kao sastojak.  Uopstalom, da ne pametujemo previše, pogledajte i sami na Wikipediji ili malo proguglajte po netu.

Ništa posebno. Oseća se miris jagnjetine, ali je daleko od prave domaće jagnjeće čorbe.

Ocena 2/5

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s