Bommy mint bombone sa ukusom Alpskog bilja

Posted: septembar 8, 2010 in slatkiši

Još jedan domaći proizvod, kupljen za 25,30 din. u lancu “Slatka kuća Swisslion group“ (“Eurolion“ d.o.o.  iz Gornjeg Milanovca –  telefon za besplatne pozive: 0800 122 122) u kesici od 90 grama (izgleda da su stara dobra vremena kada su se bombone pakovale u kesice od 100 grama nepovratno prošla!)  Da li uskoro slede i kesice od 80 g ? Pa onda od 70 g,  50 g, itd.  itd  (naravno, težina se smanjuje, a cena ostaje ista ? !)

Sastav bombona je ispisan na poledjini kesice na 5 jezika (srpskom, engleskom, hrvatskom, makedonskom i albanskom) Bombone sadrže: šećer, glukozni sirup, mentol, aromu, boje E102, E133,  E124, E151) Kad vidim koliko ima ovih veštačkih boja…nešto se baš ne osećam lagodno…

Na licu ambalaže piše  i  “Bombone sa ukusom Alpskog bilja“ (zašto “Alpskog“ sa velikim slovom “A“ zaista nije mi jasno, i da li se ovo bilje uvozi iz zemalja gde su Alpi (i koji Alpi? Ima ih više…) Na kesici je prikazana i biljka nana iz koje se dobija mentol (nana piperita) ali to je samo jedna biljka, a gde je to ostalo “Alpsko bilje“ ??  Sve nešto mislim da u stvari niko ne uvozi bilje iz alpskih zemalja, nego da je reč o veštačkim aromama i bojama. Ali onda, treba to jasno naznačiti na ambalaži tako da potrošači znaju šta kupuju… Ovako, ostaje nejasno o čemu se radi, a nezahvalno je  procenjivati bez čvrstih dokaza. Sve u svemu, bombone jesu slatke i ukusne, ukus mentola je jak, jači nego kod nekih drugih sličnih bombona.  Sama kesica se nezgodno otvara – varovi na kesici su jaki, a kad povučete jače, kesica se cepa, a sadržaj može lako da ispadne. Ovaj problem je prisutan kod svih proizvodjača kod nas. Verovatno će proteći puno vremena dok se smiluju da to reše. A rešenje ne zahteva veliki trud – dovoljno je pogledati kako je to rešeno kod svetskih proizvodjača. Pa valjda i mi potrošači u Srbiji imamo prava da koristimo proizvode sa opšte prihvaćenim svetskim standardima. Ostaje gorak ukus kad potrošač shvati da proizvodjač nema nameru da unapredi proizvodnju i poboljša proizvod.

Ocena 3/5 (za bombone)  1/5 (za ambalažu)

Advertisements
komentari
  1. Sara kaže:

    uvedite posebno ocene za proizvod a posebno za ambalazu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s