Voćna tajna – marmelada od šipurka

Posted: septembar 7, 2010 in marmelada

U plastičnoj kantici od 1 kg, narandžaste boje, nalazi se ova marmelada od šipurka. Proizvodjač: “Frutino“  d.o.o.  Novi Sad, za “VEKIĆ CHOCOLATE“ d.o.o. Temerin. Što se tiče naziva proizvoda “Voćna tajna“ – zvuči nekako tajnovito, a ništa u vezi marmelade ne bi smelo da bude tajnovito, a i nije. Marmelada, kao marmelada, maltene svaka je ista,  i tu nema tajni. Možda je ova marmelada mogla da ima neko bolje ime, jer plod biljke šipak (Rosa canina) se naziva šipurak i u prirodi ima oblik zbirne orašice, sazreva u septembru i oktobru.

Marmelada je  sasvim dobra, prijatnog ukusa i mirisa. Cena je bila nešto niža od sličnih robnih marki, ali je odavno uobičajeno da su jeftinija teža tj. veća pakovanja, pa tako i ovo. Sastojci i svi potrebni podaci nalaze se na etiketi (vidi skeniranu etiketu) Jedina zamerka je to što u donjem levom uglu, u prostoru za označavanje roka upotrebe nije bilo ništa tj. nije bio označen rok upotrebe. Iako je proizvod sasvim dobar, ispravan, mora se uvek vidno naznačiti krajnji rok upotrebe, ili datum proizvodnje i period za upotrebu nekog proizvoda. Tako da bi jedino to bio nedostatak u vezi ovog proizvoda. Naravno, potrošači uvek treba da pogledaju takve važne podatke, i imaju pravo da budu potpuno informisani o proizvodu koji kupuju.  Dakle, gledajte šta kupujete, i ne ustručavajte se da uvek pogledate dobro etiketu.

Ocena: 4/5

Advertisements
komentari
  1. Sara kaže:

    nema tu ni šod šipurka.

  2. zna se da “fabricke“ marmelade nikad nisu dobre kao one sto se prave kod kuce…

  3. Sara kaže:

    Jedina marmelada od sipurka koju jedem je Bakina tajna od FoofLand-a i odlicna je.
    Stavite ovaj proizvod u bazu podataka. Ja nisama u mogucnosti da pravim marmeladu od sipurka, kada ga tu gde zivim nema 🙂

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s