TV novosti (dodatak petkom uz Večernje novosti)

Posted: septembar 6, 2010 in časopis

Evo još jednog dodatka, zamišljenog pre svega kao TV vodič. Kao što Politika ima “TV reviju“ , Večernje novosti, svakog petka takodje, imaju dodatak “TV novosti“

Zajedničko za obadve kuće je to, što su svoje nekadašenje časopise pretvorile u dodatke za TV program. Ima nekoliko stvari koje mi se ne dopadaju kod TV novosti:

a) arhaični format (26 x 32,5 cm) koji iritira svojom nepraktičnošću – jednostavno, suviše je veliki, stranice se teško okreću i prljaju prste, posebno zato što su unutrašnje stranice od nekvalitetnog papira koji ima intenzivan neprijatan miris.

b) Ima previše malih i srednjih slika i sličica koje odvraćaju pažnju, a pri tome su sasvim nevezane za sadržaj! Čuli ste možda za meksičku “glumačku divu“ Edit Gonsales? Ja nikada, i ne zanima me. E, pa takvih natpisa ima još dosta i svi manje ili više iritiraju. Sa druge strane,  najave za filmove su šture i neprecizne, a što je najgore, uglavnom ne sadrže najbitnije podatke: ime režisera, godinu objavljivanja,  a ponekad ni sve glavne uloge…

Dodatak (od 04.do 10.09.2010) donosi intervju sa mladom glumicom Mirkom Vasiljević (poznate iz uglavnom tupavih bezveznih serija sa RTV Pinka) “Sbog snimanja ne videh sunca!“ (Ah, jadna ti, mala ti je plata!) Zatim,  preuzeti, dozlaboga skraćeni intervju sa Džejmsom Gandolfinijem (“Jesam kao Toni“) , prikaz rada Radio Moskve na srpskom jeziku, još nekoliko natpisa i nekoliko stranica reklama. Sve u svemu, ako tražite TV program, tu je. Nesreća je u tome što se od kvrgavog, čvornovatog drveta ne pravi stilski nameštaj, pa tako ni od ovog podlistka nikad neće postati časopis, ako se bude pravio ovako kao sad. Za utehu, ima daleko lošijih TV dodataka koji izlaze  uz druga dnevna glasila.  Naš predlog odgovornima: izmenite format, napravite novo reformisano  izdanje koje će se prodavati posebno, najbolje u formatu djačke sveske. Uklonite natpis  “besplatan primerak“  sa naslovnice ovog podlistka,  jer ako se nešto kupuje, nije besplatno!

Ocena 2+/5 (dva plus od mogućih pet)

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s