TV revija (dodatak za TV program iz “Politike“)

Posted: avgust 30, 2010 in časopis

Ovaj dodatak koji izlazi petkom u “Politici“ je podlistak a ne pravi časopis, iako nosi naziv nekadašnjeg časopisa iz iste izdavačke kuće (ko se još toga seća!?)

Često razgovaramo sa osobama za koje znamo da su pre kupovali “Politiku“ i tako saznamo da su prestali da je kupuju otkako  se drastično promenila, izbacila imena osnivača Ribnikara sa prve strane, uvela raznorazne novosti i totalno promenila koncept. Tako se i podlistak (koji se nekada zvao “7 TV dana“ ako se dobro sećamo) takodje promenio, i kao i matični dnevni list, postao lošiji.

Zaista, šta je tu loše, i o čemu se tu radi? Istini za volju, ovaj podlistak nije najlošiji u masi sličnih, raznoraznih “TV programa“ koji danas ima skoro svaka dnevna novina. Ako ćemo pošteno, bolji je od mnogih, tj. jedan je od najboljih. Ipak, u odnosu na onu “staru“ Politiku, tj. “stari“ TV dodatak, ovaj današnji je lošiji. Jednostavno, manje je pregledan, dani u nedelji nisu baš najbolje označeni, ima previše bezveznih slika i sličica preuzetih na lak način ko zna odakle… Tu su i reklame i kupon za učešće u kvizu “Visoki napon“

Još kad se tu utrpa i rubrika “satelitska i kablovska televizija“ sve deluje suvišno i jalovo. Neki bi rekli, šta će nam “TV program“ kad imamo teletext? Osim toga, za neke  TV kuće, program je nepouzdan jer se jedno najavljuje, a drugo se bez pardona emituje.  Iritira i dizajn (prelom? razmeštaj, margine, i kako se to sve već stručno naziva)

Najzanimljiviji članak u ovom broju (od  21. do  27. avgusta 2010) je “ Zašto ne gledam televiziju “ Jovana Ćirilova:  “Prosto ne želim da čulo vida trošim na mali ekran. Radije čitam knjige, prevrćem svoje enciklopedije ili gledam u još manji ekran svoga kompjutera na kom proizvodim svoje tekstove, uključujući ovaj“

Bravo!

Pored toga, tu je i intervju sa Jovanom Memedovićem (“Video Severni, sanja Južni pol“) Da, lepo je obilaziti svet tako – radni staž ide, plata ide, razni dodaci za put, devize, sponzori,  sve redovno i sve superiška, i sve to od pretplate.  Zar u celom RTSu, osim njega i Mire Adanje Polak,  nema niko drugi ko bi besplatno putovao po belom svetu sa parama od obavezne, iskamčene pretplate preko uplatnica elektrodistribucije od siromašnog naroda ?  Svako zapaža drugačije, a ako se po svetu šalju jedni isti ljudi…  Zaključite sami.

Ocena 3/5

Advertisements
komentari
  1. DAKICA kaže:

    JUUUUUUUUUUHUUUUUUUU

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s