Cherry čokoladni desert sa višnjom u alkoholu

Posted: avgust 28, 2010 in slatkiši

Proizvodjač je poznati (domaći još uvek) “Soko-Nada Štark“  iz Beograda (Akcionarsko društvo za proizvodnju konditorskih proizvoda)

Za pitanja i predloge obratite se na besplatni broj 0800 200 300

A sad nešto o ovom prozivodu koji nismo kupili, već dobili na poklon. Pakovanje od 204 grama, u kartonskoj kutiji dužine 25 cm, prečnika 9 cm. Pakovanje i dizajn su sasvim pristojni, mada ne suviše originalni, deo kartonske ambalaže je uradjen sa jedva primetnim reljefom na dva mesta. Iza spoljnje kutije nalazite još jednu, što ukupno daje robustnu sliku celog proizvoda, koji to zapravo i nije. Ali je makar kvalitetan, ukus pralina tj čokolodnih bombona punjenih alkoholnim likerom sa višnjom je dobar i ne suviše jak i nametljiv. Ukupni udeo čokoladnog dela je 47% suve materije kakao delova, a vinjaka (jačine 2,9% alkohola) je 0,14% tako da bi trebalo da pojedete mnogo ovih pralina da bi vam policija našla alkohol u krvi.

Na omotu je naznačeno da “višnja može da sadrži košticu!“ što je zaista nenadano i neshvatljivo za ovakav proizvod. Istina, u pakovanju koje smo mi konzumirali, nije bilo koštica, ali treba biti na oprezu. Ova mogućnost deluje zaista nekorektno prema potrošačima, jer je maltene potpuno nestvarno da će neko čitati sitna slovca zlatne boje na crnoj pozadini i videti ovo upozorenje o košticama! Sa druge strane, proizvodjač vas je upozorio, i sa sebe skida odgovornost da će vam nadoknaditi slomljen zub (ili zube) usled konzumiranje koštice unutar praline. Zaista neočekivano i deprimirajuće od ovog renomiranog proizvodjača. Rešenje ovog problema bilo bi da se upozorenje o koštici odštampa većim slovima, jer su slova sitna i čitaju se sa naporom (posebno ako nemate dobar vid ili imate naočari)

Ocena: dizajn proizvoda 3/5

sam proizvod 4/5 (bez koštica)

sam proizvod 1/5 (kad višnja sadrži košticu)

– nadajte se da nećete baš Vi nabasati na takve primerke koji sadrže košticu koja bi mogla da Vam ošteti zube, plombu, ili eventualno da izazove neki drugi problem u organizmu pri konzumiranju )

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s