Kolbis kulen – fermentisana suva kobasica

Posted: avgust 11, 2010 in mesne preradjevine

Pošto ranije nisam jeo “kupovni“ kulen, a ovaj beše na sniženju, podeliću sa vama moje utiske. Proizvod je pakovan u debelu plastičnu zaštitnu foliju, ispod koje kad se otvori nalazite kulen dug oko 30 cm , prečnika oko 5 cm pakovan u tanko (verovatno)  plastično providno crevo kao i sve slične mesne preradjevine tog tipa. Sam kulen, kako piše na etiketi “proizveden po staroj vojvodjanskoj recepturi“  je prijatnog ljutkastog ukusa. U odnosu na neke kulene prozivedene u domaćoj radinosti, manje je ljut,  i ima dvostruko usitnjenije komadiće svinjskog mesa i masnog tkiva, u kojima promakne i neki čvršći komadić nalik na hrskavicu, ali retko i u zanemarljivoj količini (pogotovu u odnosu na domaći kulen) Veće masne deliće smo sa lakoćom odbacili, a ovaj kulen ostavlja veoma mastan trag na tanjiru – što naravno  znači da je veoma mastan i da ga treba izbegavati ako imate problema sa viškom kilograma. Sve u svemu, izbegavamo mesne preradjevine, ali ponekad treba probati i ovo.  Proizvodi: D.O.O. Kolbis, Josifa Pančića b.b.  Novi Sad
Ocena 3+ | 5

komentari
  1. Sara kaže:

    Molim vas uvedite temu o kulenu Matijevic i o njihovom proizvodu Peperoni. Tu bi imalo o cemu da se pise. Ovaj proizvod nisam probala i verovatno necu.

  2. Sara kaže:

    Uvedite molim vas i teme o paštetama. Argeta, Carnex, Neoplanta, Yuhor i sl.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s