Slani krekeri Kvikersi

Posted: avgust 10, 2010 in krekeri

Evo još jednog proizvoda iz “SWISSLION TAKOVO“

Slani krekeri imaju kod nas dugu tradiciju još od kraja 60-ih godina XX veka kada su počeli ekspanziju na tržištu. Preuzeti kao vrsta sa zapada, ostalo im je i ime “krekeri“ (engl. “crackers“) za vrstu slanog keksa, raširenu širom sveta, koja se proizvodi u hiljadu raznih varijanti, sa ovim ili onim ukusom.

Ovde je reč o bazičnoj vrsti krekera, slanog pečenog testa bez dodataka. Proizvod je solidan,  ništa poseban, ne oduševljava – jednostavno – ako ste hteli obične slane krekere,  evo ih ! To jesu slani krekeri !

Naše primedbe se odnose na ambalažu tj dizajn pakovanja. Kartonska kutija je nekako amaterski dizajnirana, nevešto i to još od glatkog sjajnog kartona, iako bi bilo bolje da karton ne bude sjajan, iz više razloga, o čemu ovde nećemo raspravljati.

U gornjem desnom uglu su prikazane zastave nekoliko država (Ujedinjenog kraljevstva,  Srbije,  Grčke,  Makedonije i Portugalije) a na bočnom delu kutije od tih 5 zastava vide se cele samo dve – Makedonije i Grčke.  Zatim, na  poledjini kutije, na 8 jezika dati su sastojci proizvoda (na srpskom, hrvatskom, slovenačkom, makedonskom, engleskom, nemačkom, francuskom i albanskom) Disproporcija prikazanih zastava i jezika je evidentna. Izbor jezika je jasan, ali čemu takav izbor zastava? Ako su stavljene grčka i portugalska zastava, zašto nema i natpisa na grčkom i portugalskom?

Na bočnoj strani kutije prikazani su nevešto napravljeni sendviči od krekera i paradajza, u smešnoj, nerealnoj proporciji – ili je paradajz sa sve zelenom peteljkom, tamo neki patuljasti paradajz, ili je mali kreker narastao kao čarobni pasulj do neslućenih razmera! Zaista smešno i neozbiljno. Šta tek reći za globus tj. zemljinu kuglu prikazanu na licu ambalaže?! Neko bi pomislio da se u samoj kutiji nalazi mali globus-igračka za vaše dete!? Stvarno neozbiljno.

Nema sumnje da ovakav proizvod zaslužuje mnogo bolje dizajniranu kutiju. Nekome je plaćeno za posao koji nije uradjen dobro, a za renomiranu kompaniju kao što je Swisslion, ovo je ispod nivoa. Za utehu, i drugi proizvodi iste kompanije imaju takodje slab ili loš dizajn.

Kompanija ima besplatan telefon: 0800 122 122 – slobodno ih pozovite i recite svoje mišljenje o ovom ili nekom drugom njihovom proizvodu.

Ocena za same krekere 3/5

Ocena za ambalažu 1/5

Advertisements
komentari
 1. TINKO TANEV kaže:

  U potrazi za distributere na slani kvikersi v Bulgaria

 2. Ovaj pomalo nejasni “komentar“ je stigao iz Bugarske sa email adrese:

  tinko_consult@abv.bg

 3. Sara kaže:

  mozda komentator zeli da preporuci da potrazimo slane krekere iz Bugarske…

 4. Izgleda da trazi distributere za Bugarsku za taj proizvod

  • Daniel kaže:

   Da, traži distributera tok kesksa u Bugarskoj.
   Meni je kutija mnogo simpatična i uopšte se ne slažem sa tobom oko toga da je kutija loše dizajnirana. Sad imaju drugačije pakovanje tako da više nije ni bitno. Ali staro pakovanje je po meni bilo lepše 🙂

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s