Krementina, mlečna čokolada punjena kremom sa ukusom višnje

Posted: avgust 9, 2010 in slatkiši

Pre svega, kakvo je to ime za jednu čokoladu? Krementina? Prvo što mi padne na um je kremen kamen (vrsta kamena sa kojim se pali vatra kad nemate pri ruci šibicu ili, još bolje, upaljač. Zatim, pomislim da neko nije pomešao žensko ime “Klementina“ ? I to se čini nimalo verovatnim. Krajnje bezvezno ime za čokoladu. Pardon, to nije obična čokolada, to je mlečna (sic!) čokolada, pa još punjena kremom sa ukusom višnje!

Nadasve, ako bolje pogledate šta kupujete, primetićete da ista ima samo 80 grama! Iako, naravno, naivni kupac očekuje da kupi čokoladu od 100 grama!

Ovaj podatak je obeležen tj odštampan na samo jednom jedinom mestu, i to na poledjini omota (tj. kutije koja se otvara sa 2 strane) – iako je to bilo poželjno odštampati na nekoliko strana tako da kupac u žurbi ne mora da okreće proizvod sa svih strana i tako gubi dragoceno vreme. Ali, avaj! Neko iz “Industrije hrane Dunja D.O.O.“ iz Beograda je, izgleda mislio drugačije. Ili, taj neko, ko je osmislio omot tj ambalažu ove nazovi čokolade.

“Krementina“ odista, skoro ničim ne opravdava taj naziv. Pre liči na neki krem koji se nalazi u tankom oklopu od čokolade. Doduše, na poledjini kutije, to je i jasno naznačeno (za razliku od onih 80 g) i to kao “ekstra fina mlečna čokolada“ i “krem sa ukusom višnje“ Mada, nije jasno zašto je to baš “ ekstra fina“ čokolada? Da li se proizvodi i neka druga vrsta čokolade, koja nije “ekstra fina“ (naravno da se proizvodi!) Ali onda, zašto je baš ova tako “ekstra fina“ ?  Verovatno ni oni sami proizvodjači ne bi to mogli da objasne, ali eto, fina je, pa još i ekstra! Nama, potrošačima , to liči pre svega na samohvalisanje i zaista nepotkrepljen, klimav argument.

Ali, predjimo na samu čokoladu! Pardon! Na krem od višnje koji je opkoljen tankim slojem čokolade, što u stvari ova kremeljiva kremasta Krementina i jeste.  Kad bi se pridržavali one skale ocena   iz osnovne škole (od 1 do 5) ova bi dobila neku dvojku na trojku. Preslatka je, dominira ukus višnje (ljubitelji višnje – ovo je za vas!) ali taj ukus višnje je nekako suviše veštački i daleko od prirodne višnje. Za utehu, na našem tržištu ima zaista malo dobrih punjenih čokolada (o njima drugi put) tako da ova Krementina ni kriva ni dužna, ima neku prelaznu ocenu 2 na 3 (0d 5) što je za ovaj slatkiš i sasvim fer ocena.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s