Eurocrem sticks – štapići punjeni EUROCREM-om

Posted: avgust 9, 2010 in slatkiši

Zaista, ova kategorija punjenih štapića (ima popularni naziv “grisine“ u svakodnevnom životu) nema skoro nikakvu konkurenciju. Nekada, proizvodio ih je čuveni “TAKOVO“ iz Gornjeg Milanovca, a odavno taj proizvodjač ima nove vlasnike i novi naziv: SWISSLION TAKOVO tj “Eurolion“ D.O.O. ul.Radovana Grkovića bb. G.Milanovac, kako je i naznačeno na kesici ovog proizvoda.

Štapići su ukusni, mada se usudjemo da damo i neke primedbe. Nisu dovoljno krhki, tj. ponekad su suviše tvrdi, što je neprijatno za ljude sa slabijim zubima. Dalje, bili bi još bolji da su malčice više slani, ali dobro, nije im to neka velika mana.

Moramo da priznamo da nam nije jasno šta znači natpis „NEW“ na licu ambalaže? Da li smo mi zaista jeli neki novi proizvod? Ako tako i jeste, nije jasno od kada se isti prozivodi, niti je to naznačeno (što je na primer, običaj na zapadnom tržištu)

Veoma je pohvalno , što je na  licu ambalaže ispisana količina tj težina samog proizvoda (kesica od 100 g) što je danas za neke proizvode prava retkost. Kao da se proizvodjači takmiče medjusobno ko će više i bolje sakriti taj podatak od potrošača, dok za to vreme nadležne inspekcije ćute,  i ne postupaju po službenoj dužnosti – da im skrenu pažnju da su to po zakonu dužni da naznače vidljivo na samom pakovanju. Zakon bi trebalo izmeniti u tom smislu, da se proizvodjačima naloži da budu dužni da taj podatak objave na vidnom mestu, i to tako da bude lako vidljiv, a ne da se odštampa sitnim slovcima za koje je potrebna lupa ili mikroskop, jer niko ne ide u prodavnicu sa lupom i mikroskopom, sačuvaj Bože! Eto tako,  sve u svemu, jedna jaka 4 + (četvorka plus) za ove štapiće.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s